Hondentraining is erg belangrijk. Zo wil je bijvoorbeeld absoluut dat je hond zindelijk is, maar hij of zij moet bijvoorbeeld ook goed naar je luisteren. Een slecht getrainde hond kan niet alleen voor jezelf, maar ook voor buren en andere omwonenden veel overlast veroorzaken door bijvoorbeeld blaffen, agressief gedrag of plassen in huis. Een hond heeft liefde nodig, maar ook tijd om zich te ontwikkelen. Jij moest toch ook naar school om alles te leren?

We delen daarom graag een aantal fundamentele tips met je, zodat jouw hond perfect getraind is. Bedelen, blaffen, niet luisteren en ruzie met de buren zijn verleden tijd!

  1. Ga met je pup naar de puppytraining. Ook al denk je zelf veel te weten van honden, een hondentrainer is hierin gespecialiseerd. Je pup en jij leren er veel van en het is voor jou en je pup ook nog eens leuk!
  2. Honden zijn routinedieren, wees daarom consequent. Mag je hond bijvoorbeeld niet op de bank, keur dit dan niet de ene keer af om het de volgende keer achterwege te laten. Focus echter wel iets op dat wel mag, zo zorg je ervoor dat je hond de volgende keer bijvoorbeeld wel op zijn of haar kussen naast de bank gaat liggen. Door enkel te corrigeren wat fout gaat, zal je altijd achter de feiten aan lopen.Pup tijdens training
  3. Om jou en je trouwe viervoeter te helpen met bovenstaande tip, is het slim je hond regelmatig te belonen. Doet je hond een oefening goed of luistert hij goed, beloon hem of haar dan met bijvoorbeeld een hondenkoekje of iets anders dat je hond lekker vindt. Je maakt zo duidelijk dat dit de juiste manier en is creëert zo gewoontes.
  4. Training en opvoeding zijn een leerproces. Je hond kan niet in één keer alles goed doen. Verwacht dus niet dat je pup meteen alles kan als je net begint met je puppycursus. Werk stapsgewijs, zodat je geen stappen overslaat of te snel gaat waardoor je hond het eigenlijk niet goed begrijpt.
  5. Een hond reageert in elke situatie anders, net als wij zelf. De kans is er dat je hond bij iemand anders thuis of op vakantie anders reageert dan thuis. Hij of zij moet simpelweg wennen aan de situatie. Doe dan eventjes een stapje terug en geef hem of haar wat meer aandacht en beloningen.
  6. Een foutje kan gebeuren en boos worden kan een averechts effect hebben. Corrigeer waar nodig, maar blijf vriendelijk. Bedenk je dat de training nooit afgelopen is en je simpelweg het nodige doorzettingsvermogen en een portie humor nodig hebt. Ook jij laat immers wel eens wat vallen of maakt een onhandige blunder.

 Uiteraard zijn er nog veel meer tips voor het trainen van honden. Met deze tips maak je in ieder geval een goed begin. Uiteindelijk blijft ieder dier uniek met een eigen karakter en moet je er gaandeweg achter komen wat wel of niet werkt voor jouw pup. Bovenstaande tips gelden echter altijd en helpen je daarom goed op weg!

Wil je graag meer tips over het trainen van honden? Kijk dan eens op Doggo.nl of neem een abonnement op het tijdschrift Onze Hond.

We wilden je ook de training van politiehond Bumper, dier van het jaar 2017, niet onthouden! De Facebookpagina is absoluut een leuke en leerzame aanrader!

#Woef De avonturen van #Bumper: Stoer en dapper

Politie PRO 24/7 #Woef De avonturen van #Bumper: Stoer en dapper"Als ik het zelf mag zeggen ben ik aardig trots op mezelf.Buikje is rond, baasjes zijn tevreden ik heb mijn best gedaanPrettig weekend allemaal maar ik ga zo snurken. Tot volgende week. Groetjes Bumper"#DhBumper #PolitieRotterdam #PRO247

Geplaatst door DHBumper op woensdag 8 maart 2017